Oferta GPL

Pretul benzinei creste si devine din ce in ce mai costisitor sa alimentati masina? Atunci apelati la combustibili alternativi. Echipati-va masina cu instalatie GPL si amortizati investitia fara sa platiti nici un ban in plus*, totul doar in 12 luni.

DE CE GPL?

Este economic

Atat datorita faptului ca GPL este un combustibil care se obtine la un cost relativ scazut, cat si datorita faptului ca este un carburant de viitor (ecologic) pretul final de vanzare la statiile de alimentare este fara accize si alte taxe suplimentare fiind aproximativ la jumatatea pretului benzinei.

Consumul litric de GPL pentru un motor este cu maxim 10% mai mare decat consumul de benzina, fapt datorat densitatii GPL care este mai mica decat cea a benzinei.
Luand in considerare aspectele prezentate anterior, se realizeaza o economie reala de aproximativ 40-45%.
Datorita acestui fapt, amortizarea investitiei pentru montarea instalatiei GPL se face relativ usor (aproximativ 10.000-15.000 km), numai din diferenta de cost benzina-GPL.

Este sigur

Instalatia de alimentare cu GPL presupune ca element principal un rezervor de stocare a gazului lichefiat. Adica vom avea in portbagaj un rezervor cu lichid si nu o butelie cu gaz, cum foarte multa lume crede.

Rezervorul este realizat din material special tratat chimic pentru a evita fisurile in caz de accident, este dotat cu un grup de supape care împiedica umplerea cu mai mult de 80% din capacitate, permitând astfel gazului o expandare in caz de temperaturi înalte sau accidente. Todata in cazul ruperii in mod accidental a unei conducte de gaz aceasta sesizeaza debitul crescut de gaz si opreste automat alimentarea.

Testele au demonstrat ca o masina pe gaz nu explodeaza!

Este ecologic

Pentru ca foloseste un carburant fara sulf, benzen, plumb, sau alte substante cancerigene, GPL-ul se amesteca foarte bine cu aerul realizându-se un amestec carburant mai omogen si o ardere imbunatatita fara depuneri de calamina si hidrocarburi, noxele emise de motor cu carburator încadrandu-se in normativele EURO 2.

De altfel marile companii de autoturisme sunt direct implicate in dezvoltarea si producerea de motoare ultra ecologice, una dintre solutiile imediat aplicabile fiind echiparea autovehiculelor cu motoare alimentate cu GPL (Volvo, Opel, Fiat, Renault, Dacia, Daewoo,…etc. sunt echipate optional din fabrica cu sistem AUTO GPL).
Dezavantajele cum ar fi reducerea spatiului din porbagaj, pretul initial al instalatiei, performantele dinamice ale masinii cu cca. 10% mai scazute, sunt pe deplin compensate de avantajele economice, ecologice si de siguranta oferite in exploatare.

Cereti detalii privind costurile si instalatia potrivita masinii dumneavastra la "Receptie Service" !

* instalatia va fi achitata din economia realizata din diferenta de pret dintre benzina si GPL, calculate pentru un consum mediu benzina de 7%, un rulaj anual de 15000 km, pret benzina 6,1 lei/litru, pret GPL 3,0 lei/litru si un pret al instalatiei GPL de 2500 lei cu TVA .
Newsletter