Politica de mediu

Autovehicule scoase din uz

Pentru predarea autovehiculului scos din uz, trebuie sa te adresezi unei societati autorizate, care se obliga sa colecteze gratuit toate autovehiculele scoase din uz de ultimul detinator la punctele de colectare autorizate. Aceasta procedura se realizeaza fara nicio cheltuiala din partea detinatorului care il preda, cu urmatoarele exceptii:
 
  • vehiculele scoase din uz care nu sunt inmatriculate sau pentru care ultima inmatriculare nu s-a facut in Romania, in conformitate cu prevedererile legale in vigoare
  • vehiculele scoase din uz care au fost inmatriculate temporar in Romania
  • vehiculele scoase din uz care nu mai contin una sau mai multe componente esentiale, in mod special grupul motopropulsor, trenul de rulare, caroseria, sasiul, catalizatorul sau echipamente de gestionare a functiilor vehiculului
  • vehiculele scoase din uz carora li s-au adaugat deseuri
Reteaua autorizata de concesionari Fiat in Romania respecta Hotararea de Guvern nr. 2604/2004 privind gestionarea autovehiculelor iesite din uz prin realizarea unei retele de colectare si reciclare la nivel national acoperind fiecare judet si Municipiul Bucuresti.
Societatile mentionate in lista au obligatia de a emite ultimului detinator al autovehiculului scos din uz un certificat de distrugere, in conformitate cu modelul si conditiile de emitere stabilite prin legislatia existenta in domeniu.
 
Newsletter

S.C. ELCANI S.R.L. face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină sau din ofertele transmise. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografiile au caracter informativ şi pot conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii, pot fi modificate de catre S.C ELCANI S.R.L. fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate propunerile de a contracta oferte prezente în site nu reprezinta o oferta finala si certa din partea S.C ELCANI S.R.L. ci doar o solicitare de oferta.