Reparatii daune

Iti oferim o gama larga de servicii si reparatii de calitate si la standarde inalte prin utilizarea pieselor de origine si a unei forte de munca bine pregatite si perfectionate in acest domeniu.

Consilierii service iti furnizeaza GRATUIT toate informatiile necesare in procesul de derulare al dosarului de daune si al efectuarii reparatiei.

Folosind piesele de origine aveti garantia pastrarii calitatii, a durabilitatii, a designului si a sigurantei  autovehiculului.
 

Informatii importante de stiut in caz de dauna auto

In cazul in care autovehiculul tau a suferit o dauna, suna imediat la unul din numerele de telefon 0244 407 451; 0729 443 763 (disponibil NON STOP) si comunica datele tale unde poti fi contactat de unul dintre colegii nostri, care se va ocupa personal de cazul tau.

Acumulezi sume importante de bani, pe cardul de fidelitate eliberat GRATUIT de compania noastra, in urma executarii in service-ul nostru , a unei reparatii in baza unui dosar de dauna platit de o societate de asigurare.

Aceste sume acumulate pe cardul de fidelitate, le poti utiliza ulterior ca discount la facturile aferente lucrarilor de intretinere / revizie sau reparatie ale autovehiculului tau.

Autovehiculele care sunt omologate de producatorul auto, conform standardului EURO NCAP, cu un grad ridicat de siguranta la ciocnire, necesita repararea intr-un service autorizat de producator, pentru garantarea refacerii nivelului respectiv de siguranta!

Inlocuirea parbrizului intr-un service neautorizat, utilizand materiale neomologate de producatorul autovehiculului, conduce la scaderea cu pana la 50% a rezistentei la impact a autovehiculului!

Repararea unui autovehicul avariat, cu piese de schimb si materiale neomologate de producatorul autovehiculului, compromite siguranta in trafic si scade substantial valoarea de revanzare a acestuia.

Repararea intr-un service neautorizat de producatorul autovehiculului, poate compromite performantele tehnice de functionare ale acestuia, datorita neutilizarii tehnologiei de reparatie adecvate.

Compania noastra a incheiat conventie cu numeroase societati de asigurari pentru decontarea directa a reparatiilor de tinichigerie si vopsitorie. Pentru informatii si consiliere legate de intocmirea dosarului de daune ne puteti contacta la telefon 0729443763 (disponibil NON STOP).

Legislatia in vigoare ce reglementeaza activitatea de asigurare / reasigurare, pentru cazurile de producere a daunelor la autovehicule, prevede despagubirea acestor daune in baza politelor de asigurare RCA sau CASCO, cu respectarea urmatoarelor conditii principale:
 
 • SOCIETATEA DE ASIGURARE ESTE OBLIGATA SA DESPAGUBEASCA DAUNA, INDIFERENT IN CE UNITATE SERVICE A FOST REPARAT AUTOVEHICULUL, CHIAR DACA SERVICE-UL ESTE AGREAT SAU NU DE CATRE SOCIETATEA DE ASIGURARE.
 • Clientii pagubiti au dreptul sa isi aleaga service-ul unde doresc sa faca reparatia autovehiculului avariat, indiferent daca service-ul respectiv are sau nu, conventie de colaborare cu societatea de asigurari. SERVICE-UL NU POATE FI IMPUS DE COMPANIA DE ASIGURARI!
 • Asiguratorul RCA are obligatia de a despagubi partea prejudiciata potrivit pretentiilor formulate in cererea de despagubire. Este dreptul legitim al pagubitului sa solicite despagubirea tuturor pagubelor sau prejudiciilor de orice natura, ce le-a suferit ca urmare a accidentului produs (inclusiv despagubirea pentru neutilizarea autovehiculului pe perioada reparatiei).
Documente necesare in caz de dauna

 • CI / BI asigurat sau delegat
 • Permis de conducere al persoanei care se afla la volan in timpul producerii evenimentului
 • Certificatul de inmatriculare al autoturismului asigurat
 • Cartea de identitate a autovehiculului asigurat
 • Polita de asigurare RCA / CASCO
 • Formularul de constatare amiabila sau procesul verbal eliberat de politie sau autorizatia de reparative si copie dupa declaratia in fata Politiei (dupa caz)
 • Imputernicire pentru delegat semnata si stampilata, daca asiguratul este persoana juridica sau imputernicire notariala pentru delegat, daca asiguratul este persoana fizica
 • Copie RCA, copie talon si copie permis conducere a vinovatului
 • Imputernicire de la societatea de leasing (daca e cazul)
Atentie! Documentul reprezinta doar un MODEL si este prezentat in scop pur informativ. Numai un Formular original va putea fi utilizat in relatia cu societatile de asigurare!

Constatarea amiabila

Formular de Constatare Amiabila

Ce inseamna constatare amiabila?

Constatul amiabil este un formular care se completeaza in cazul accidentelor rutiere soldate doar cu daune materiale minore. Conducatorii vehiculelor implicate intr-un astfel de eveniment au posibilitatea de a completa impreuna si apoi depune la companiile de asigurare acest Constat Amiabil sau Constatare Amiabila (CA).
In acest caz nu mai este necesara deplasarea la Politie pentru constatarea obisnuita.

Practic, conform legislatiei romanesti in domeniu, pentru evenimentele in care au fost implicate doua vehicule, din care au rezultat numai pagube materiale, avizarea societatilor de asigurari se poate face si in baza unui formular tipizat, eliberat de societatile de asigurari.

Scopul procedurii este obtinerea de informatii privind imprejurarile producerii accidentului si NU stabilirea pe loc a vinovatiei, acest lucru fiind lasat in sarcina asiguratorilor RCA ai vehiculelor implicate in accident.  
Aceasta procedura este optionala si NU obligatorie!
 
Cum se completeaza constatarea amiabila

Constatul amiabil se completeaza lizibil, fara campuri lasate necompletate, nu se fac corecturi sau adaugiri.

Campurile ce trebuie completate de catre conducatorii vehiculelor implicate in accident se refera la:
 
 • data si locul producerii accidentului
 • datele de identificare ale conducatorilor auto implicati si ale proprietarilor vehiculelor implicate
 • datele vehiculelor implicate si ale companiilor la care au incheiate asigurarea RCA (de raspundere civila auto)
 • informatii privind circumstantele producerii accidentului
 • schita accidentului.
Este important sa completati si:
 
 • casuta nr.5 MARTORI – martorii nu trebuie sa fie ocupantii locurilor din autovehiculele implicate in accident sau rude de gradul I ale conducatorilor auto.
 • casuta nr.14 OBSERVATII cu textul: “Nu am consumat bauturi alcoolice si / sau substante halucinogene.”
 • La casuta nr.12 IMPREJURARI completati si ultimul rand “specificati numarul de casute marcate cu X”
Cand se aplica CONSTATAREA AMIABILA?

Procedura se aplica NUMAI cand sunt indeplinite concomitent urmatoarele conditii:
 
 • s-a produs un accident rutier doar cu pagube materiale (fara vatamari corporale)
 • in care sunt implicate maximum doua vehicule, care detin RCA valabil la data producerii accidentului
 • din accident nu au rezultat pagube si la alte structuri (stalpi, garduri, cladiri, etc.)
 • accidentul are loc pe teritoriul Romaniei
Newsletter

S.C. ELCANI S.R.L. face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină sau din ofertele transmise. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografiile au caracter informativ şi pot conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii, pot fi modificate de catre S.C ELCANI S.R.L. fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate propunerile de a contracta oferte prezente în site nu reprezinta o oferta finala si certa din partea S.C ELCANI S.R.L. ci doar o solicitare de oferta.